Bine ai venit, visitor! [ Inregistrare | Autentificarerss

Publica

Recoltarea

Recoltarea

Momentul optim de recoltare se stabileşte în funcţie de dinamica acumulării zahărului în rădăcini.

Modul de recoltare : mecanizat  cu setul de maşini BM-6 + KS-6 , E-766, semimecanizat  cu dislocatorul DSP-4 acolo unde semănatul s-a făcut în benzi iar decoletarea trebuie făcută în aceeaşi zi cu dislocatul, pentru a evita pierderile de recoltă; manual cu furca specială de scos sfecla.Pentru a putea fi livrată la bazele de recepţie, sfecla trebuie să fie corect decoletată şi bine curăţată de pământ sau alte impurităţi organice (buruieni, frunze, colete), să nu fie vătămată mecanic, strivită, ruptă, îngheţată, uscată sau bolnavă şi să aibă greutatea de peste 150 gr.
Păstrarea sfeclei se face în general în bazele de recepţie ale fabricilor de zahăr, în baza unei tehnologii speciale, care să garanteze menţinerea calităţii sfeclei de la recoltare şi până la prelucrare.